English group

english group
Školicu engleskog jezika u vrtiću "Pinokio" deca pohađaju u periodu od oktobra tekuće godine do kraja juna-naredne, dva puta nedeljno u trajanju od sat vremena po času.
Oksfordov udžbenik “Cookie and friends”, predviđen za različite uzraste predškolaca sastoji se iz 3 nivoa: početnog, nivoa A i nivoa B. Pomenuti nivoi dovoljni su da deca, za vreme trajanja kursa, nauče osnove engleskog jezika: pozdrave, boje, brojeve, nazive članova porodice, predmeta koji ih okružuju, životinja i delova tela. Znaće da opišu odeću koju nose, kažu gde se određeni predmet nalazi u prostoriji, čestitaju Uskrs i Novu godinu, broje do trideset, nabroje dane u nedelji, mesece u godini, itd.

english group
Grupe su heterogene (deca različitog nivoa znanja rade u isto vreme) što se, po mišljenju profesorke, pokazalo kao velika prednost. Ona se sastoji u tome što deca naprednijeg nivoa znanja engleskog konstantno ponavljaju i primenjuju ranije naučeno prilikom konverzacije. Sa druge strane deca koja pohađaju početne nivoe selektivno usvajaju elemente naprednijih nivoa, što im olakšava kasnije učenje.

Kroz igru i pesmice, obilje plakata, igračaka i kartica deca rade sa lakoćom, primenjujući znanje bez poteškoća, uvek raspoloženi za novu lekciju i još jednu interesantnu priču njihovog omiljenog junaka- mačka Kukija, željni novog znanja, nove lekcije i narednog časa.