Vrtić Pinokio

Vrtić Pinokio je sa puno ljubavi, volje i entuzijazma počeo sa radom 15. avgusta 1997.godine registrovan u Skupštini opštini Zrenjanin, da bih se posle 11.godina registrovao u Trgovinskom Sudu u Zrenjaninu radi dobijanja registracije Ustanove i verifikacije Ministarstva prosvete u Novom Sadu i današnjeg zvanja Predškolske Ustanove Pinokio.

Predškolska ustanova Pinokio nalazi se u mirnom naselju Šumica u prostoru veličine 150m2, sa velikim dvorištem od 950m2. Opremljena je nameštajem koji je u funkciji dece, dečije igre i razvoja sa različitim centrima interesovanja.

Delatnost ustanove je boravak, preventivna zaštita, vaspitno-obrazovni rad sa decom do godine pred polazak u školu.

Prijatna i domaćinska atmosfera od samog početka rada vrtića pa do današnjih dana pratila je našu Ustanovu.

Vrtić Pinokio je osnovan sa idejom i ciljem da se podignu najviši standardi u domenima koje jedna ozbiljna predškolska ustanova treba da ima, a u našem razmišljanju MORA da pruži detetu na njegovom putu ka kvaltetnoj kasnijoj edukaciji, a samim tim i kasnijem uspehu u takoreći svetu odraslih.

Iz tog razloga, mi se trudimo da deci omogućimo uz naravno aktivno učešće roditelja, najkvalitetnije vreme provedeno u vrtiću gde zajedno sa Vama gradimo temelje kako na polju znanja, tako i na polju kreativnosti i međusobne komunikacije koje će dete nastaviti da gradi u daljem obrazovanju.

Cilj nam je takođe da oslobodimo roditelje briga da li im se deca bezbrižno igraju i aktivno pripremaju za osnovnu školu, gde akcenat stavljamo na BEZBRIŽNO jer je objekat ograđen, tako da je bezbednost dece svedena do maksimuma.

Posebnu pažnju obraćamo na ishranu dece. Obroci su pažljivo smišljeni prema normativu za svaki starosni uzrast. Sva hrana se svakodnevno priprema u kuhinji, koja je u sklopu samog vrtića. Kontrolu hrane u našem vrtiću pored nadležnih inspekcija obavlja i zavod za zaštitu zdravlja u Zrenjaninu.

Kako bi Vam uštedeli još vrmena, vrtić Pinokio poseduje vozilo za prevoz dece (kuća-vrtić-kuća), za one roditelje koji iskažu želju i za tom usugom.

Sa željom da uvek ide korak ispred i da ništa ne bude prepušteno slučaju, u vrtiću "Pinokio" stalno se uvode novine. U formi porodičnog savetovališta segment rada psihologa sa decom u kolektivu proširuje se i na segment van vrtića.

Cilj je da se pomogne roditeljima u snalaženju u svakodnevnim problemima i pitanjima vezanim za roditeljstvo, pravilno vaspitanje deteta i unutarporodičnu dinamiku. Savetovalište perdstavlja još jedan komplementaran projekat u cilju upotpunjavanja profila ljudi koji brinu o deci, istovremeno poboljšavajući kvalitet usluga u vrtiću.

vrtic pinokio - jelka   vrtić Pinokio - enterijer
     
vrtić Pinokio - drugari   vrtić Pinokio - naši radovi
     
vrtić Pinokio - soba   vrtić Pinokio - kupatilo